top of page

Soundhealing

Bij soundhealing denk je waarschijnlijk gelijk aan klankschalen. De mooie koperen schalen in verschillende maten, ze geven een heerlijk rustgevend geluid. De soundhealing sessies, of klankreizen, die ik geef, is met veel meer instrumenten. In deze blog vertel ik je er meer over.

Soundhealing betekend letterlijk: Helen door geluid. Door de klanken en trillingen van de sessie gebeurd er veel in je lichaam. Zo kun je compleet ontspannen en kunnen bijvoorbeeld energieblokkades opgeheven worden. Tijdens diepere sessie kun je zelfs denken aan traumaverwerking. Toen ik begon met cupping kwam ik er al snel achter dat er na de behandeling behoefte was aan ontspanning. Je lichaam werkt zo hard tijdens de sessie en ik vond dat dat beloond mocht worden. Ik weet niet eens meer hoe ik in aanraking kwam met soundhealing, maar ik ging de opleiding doen. Hierbij werkte je niet alleen met koperen schalen zoals op de foto, maar met nog wat meer instrumenten. Over de jaren heen heb ik mijn collectie ver uitgebreid. Naast de koperen klankschalen gebruik ik ook kristallen klankschalen. De frequentie is veel hoger. En dat merk je! De energiestroom van een kristallen schaal is spiraalvormig. Als je in een ruimte ligt en er wordt op een kristallen schaal gespeeld, zul je het geluid blijven horen, als een golf. Het geluid is doordringend en het verschil gelijk voelbaar. Ons lichaam bestaat natuurlijk voor een groot deel uit water, wat de klankschalen doen is trillingen afgeven. Het lichaam voelt deze trilling, reageert erop, en dat voel je. Hoe groter de schaal, hoe dieper de klank. Het geluid van een kristallen schaal komt 20x harder binnen dan dat van een koperen schaal. Maar naast klankschalen heb ik nog zoveel meer instrumenten. Ik gebruik bijvoorbeeld altijd een ocean drum, een grote, platte drum met zaadjes er in, als je deze zacht laat 'rollen', krijg je het geluid van de zee, als golven. Een rainstick, een grote buis van cactus, waar zaadjes in zitten die van boven naar beneden rollen. Dit geluid doet je denken aan dikke druppels regen op een dak. Nog meer regengeluidjes creëer ik met de calabonga (tropische regenbui) en de cascabel (zachte bosregen).

Ik gebruik koshi's, windgongetjes met prachtige geluiden gebaseerd op de elementen. Hele zachte geluidjes maak ik met mijn belletjes. Mijn moondrum, een van mijn topstukken. Deze is gemaakt onder de volle maan, door een man met indianenroots, die voor het maken gebruik maakt van allerlei rituelen. Dit voel ik voornamelijk als ik hem bespeel. Mijn swinging chime, ook een topstuk. Zie het als een xylofoon, maar dan aan touwtjes, die ik door de ruimte kan bewegen tijdens een sessie. Ik heb steel tongue drums voor afsluiting van behandelingen. Waarschijnlijk heb ik nog meer wat ik nu vergeet, maar eigenlijk is het ervaren het allermooist. Op mijn website zal ik aankondigen wanneer ik in het bos ga spelen, je kunt dan aangeven of je daarbij wilt zijn.

- Jen

24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Chances

Not for me

Commentaires


bottom of page