top of page

Selfcare

Waarom is dit toch zo belangrijk? Als behandelend therapeute ben ik me er bewust van dat, als mijn lichaam niet goed functioneert, ik niet in staat ben om mijn cliënten optimaal te helpen. Maar als ik mijn werk even naast me leg, ben ik gewoon moeder, en vrouw.

En in die rol heb ik mezelf heel lang verwaarloosd. Ik had huidproblemen, al zo lang ik me kan herinneren. Ik had vaak last van mijn maag. En niet te vergeten: de over-

vermoeidheid. Iedere dag kwam ik thuis na het werken, had ik een half uurtje voor mezelf en moest daarna de kinderen weer ophalen. In dat half uurtje stortte ik volledig in. En dan moest er nog boodschappen gedaan worden, gekookt enz enz. Het was tot ik aan mijn opleiding begon, en begon met juicen, dat ik voelde hoe het óók kon. Voor mijn basis opleiding werd gevraagd om 4 dagen te juicen. Dat ging beter dan verwacht. Maar voor de advanced opleiding ging ik dieper. Ik dronk sappen en at volgens schema van Medical Medium. De kilo's vlogen er af, maar dat was niet eens het voornaamste. Ik had energie! Ik kon de wereld weer aan. Ik stortte niet meer in. Het leek of ik helderder zag, en of ik beter kon ruiken. Tijdens de behandelingen die ik gaf, voelde het duidelijker, ik kon veel makkelijker intunen op energetisch gebied. En toen kwam de burn-out. Een hele dikke, vette burn-out. Dat zou mij niet overkomen, want ik geloof daar niet in. Nou, nu moest ik wel. Aan alle kanten was het op. Lichamelijk, geestelijk, emotioneel...ik kon niet meer. Dan moet je ineens leren om niet overal ja op te zeggen. Leren om een stapje terug te doen. Leren om niet altijd voor iedereen klaar te staan. Leren om tijd voor jezelf te nemen. Ik persoonlijk vond dat écht moeilijk. Mijn kinderen hadden me toch nodig? En mijn werk? Mijn thuissituatie was rustiger en ik begon met het nemen van massages. Een keertje extra naar de kapper. Een keer naar de spa. Maar ook fietsen. En lezen. Nieuwe cursussen en interesses. Het moraal van dit verhaal is niet: ga juicen. Maar: zorg voor jezelf. Op een manier die voor jou werkt. Ook ik moet mijn draai daar steeds opnieuw in vinden. Rusten of bewegen. Letten op voeding. Zoals je ziet op de foto, cup ik mezelf ook als ik ergens last van heb. Wat werkt voor jou, en hoe past het in je leven? Ga er naar op zoek, maak de beste versie van jezelf!

66 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Chances

Not for me

Breathe

Comentarii


bottom of page