top of page

Meridianen

Je hebt er misschien weleens over gehoord. Meridianen. Maar wat houdt het in en waar is het goed voor? Ik ga het je in grote lijnen vertellen.

In de Traditionele Chinese Geneeskunde, ook wel TCG genoemd, wordt gewerkt met de Qi. Dit betekend levensenergie, Deze energie loopt door je lichaam en de meridianen zijn eigenlijk de transportbanen.

Iedere hoofdmeridiaan is gekoppeld aan een orgaan. Ook hebben ze hun eigen onderlinge verbinding. Zo is bijvoorbeeld blaas gekoppeld aan nieren, maag aan milt enz. Waar de ene meridiaan eindigt, begint de ander vaak vlakbij. Ze zitten door ons hele lijf, waarbij links is gespiegeld aan rechts. Tijdens mijn sessies behandel ik erg veel op meridianen. Ik voel of er blokkades zijn en kan deze door middel van massage, cupping,guasha, stretching of acupressuur losmaken.

Zodra het los is, kan het gaan stromen. Soms geef ik ook een oefening mee voor thuis. Het blijft me fascineren hoeveel je kunt bereiken met een behandeling, en wat een blokkade van een meridiaan kan doen met je gezondheid, lichamelijk of geestelijk. En hoe mensen hier op kunnen reageren bij het losmaken. Soms voelen ze het gelijk en ervaren ze verlichting, een energieboost of juist vermoeidheid, worden ze emotioneel of voelen het pas een dag of twee later. Maar ik zie en voel dat er zo veel mensen baat hebben bij behandeling op meridianen. En dat is waar ik het voor doe. I help and heal, so you can Feel, Grow and Let Go. - Jen

41 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page