top of page

Afvalstoffen

Als je weleens door me behandelt bent, weet je dat dit altijd ter sprake komt. Ten eerste al voor het maken van je afspraak, als ik vraag of je de dagen ervoor al extra wilt gaan drinken, zodat de afvalstoffen sneller afgevoerd kunnen worden. Maar...waar komen deze afvalstoffen nou vandaan?

Eten, dat is wat meeste mensen denken. Wat is dan 'slecht' eten? Denk hierbij aan eigenlijk alles wat bewerkt is, wat kleurstof, zoetstof en conserveermiddel bevat. Te veel zout, te veel suiker, maar ook bijv. door de antibiotica die in vlees zit, of vervuiling van de zee in een niet-gekweekte vis. Of loodhoudend voedsel, zoals popcorn en ingeblikt voedsel.

Daarnaast zijn alcohol, tabak en verdovende middelen natuurlijk ook schadelijk. En wat denk je van het gebruik van medicijnen?

Wat de meeste mensen niet verwachten is dat je lichaam zélf ook afvalstoffen produceert. Onze stofwisseling is altijd aan het werk. In dit proces ontstaan metabolieten. Dit zijn de tussen- of eindproducten die achterblijven na het verwerken van substanties zoals bijvoorbeeld hormonen, koolhydraten en aminozuren in je lichaam, én vormen een grote bron van afvalstoffen. Deze afvalstoffen kennen we als vrije radicalen, cholesterol, melkzuur enz. Een gezond lichaam zal deze kunnen verwerken, een ongezond lichaam niet, waardoor het gaat ophopen en kan op lange termijn tot ziekte of klachten leiden. Cholesterol bijvoorbeeld, is in beperkte mate weer goed voor ons lichaam, maar een te grote hoeveelheid is te belastend voor de lever. Een teveel van vrije radicalen in ons lichaam zorgen voor een sterk effect van oxidatie, wat de cellen in je lichaam beschadigt en veroudering veroorzaakt. Met cupping of guasha komen deze ophopingen in beweging. Wat je lichaam kan gebruiken neemt het op. De rest verlaat je lichaam door middel van zweten of plassen. Vandaar dat het zo belangrijk is dat je veel drinkt voor en na je behandeling.


53 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Chances

Not for me

Breathe

ความคิดเห็น


bottom of page