top of page

Gua Sha

Feel, Let go and Grow

IMG_20220315_182701.jpg

Wat is Gua Sha?

 

Guasha is een eeuwenoude schraapmethode om klachten en/of ziekten uit het lichaam te schrapen. Met behulp van steen, hout of hoorn behandel ik zones waar blokkades zitten. Ik gebruik het als een op zichzelf staande sessie, als voorbehandeling voor het cuppen, of in combinatie met cupping. Zo voel ik waar er verdikkingen, afvalstoffen en ophopingen eventueel zitten.

Deze behandeling is ook geschikt voor mannen. Waar je namelijk met cupping de huid vacuüm zuigt, is dat voor behaarde mannen niet altijd prettig. Gua Sha biedt hier een uitkomst en is zeker zo effectief. Geen behandeling is hetzelfde, omdat ik intuïtief werk. 

Mijn eigen ervaring

 

Gua sha therapie is iets wat ik erbij ben gaan doen omdat ik het al gebruikte, maar er meer kennis over wilde hebben. Ik paste de gua sha al toe als ik voelde dat een cliënt vast zat op een manier waar ik met cups moeilijk doorheen zou komen, of waarbij gelijk cuppen te veel pijn zou doen. Dan kan ik dit met een gua sha “los schrapen”. Het werkt ook op veel lagen, je kunt er veel mee bereiken. Voor gericht werken op de spieren is het ook fijn, voor bijvoorbeeld sporters. Na mijn cursus pas ik het nog meer toe en kan ik ook cliënten hier advies in geven.

The best is yet to come...

 

Sinds 2023 zit ik op een nieuwe locatie. Door de rust en de fijne energie komen alle behandelingen goed tot zijn recht. Er komen weer nieuwe samenwerkingen aan, nieuw aanbod en nieuwe acties! Houd de site in de gaten..

bottom of page